Over Hollandse Luchten

Hollandse Luchten is een productiehuis voor eigenzinnige makers.  Wij bieden ruimte voor experiment en onderzoek. Het idee en de fascinatie van de maker staan bij ons centraal. Samen met de maker bepalen we wat hij nodig heeft om het idee uit te werken tot een vernieuwend artistiek product. Tijd, vertrouwen en een goede plek geven de basis. Uitdaging, expertise, ontmoeting en inspiratie horen daar bij. Culturele broedplaats Fabrique Unique is onze thuisbasis. Hier kunnen wij ruimte bieden voor makers om te werken. Download hier ons jaarverslag van 2021 & 2022:

Hollandse Luchten produceert

We ondersteunen makers op artistiek, zakelijk en organisatorisch vlak. Wij zijn er voor makers die zelfstandig kunnen werken, die pro-actief zijn en ambitie hebben. Je hebt een artistiek plan en een hoop energie. Dat betekent niet dat je het alleen moet doen of alles zelf moet kunnen. Samen bepalen we waar je ondersteuning nodig hebt en wie jou daar het beste bij kan helpen. Dit kan zijn op het gebied van fondsenwerving, maar ook over het uitdenken van een artistiek concept of het vinden van de juiste partners.

Hollandse Luchten presenteert

We presenteren jaarlijks een vernieuwend cultuuraanbod van veelal jonge professionele makers voor een breed publiek. We bieden de makers een werkplek en een podium in culturele broedplaats HAL 25, Fabrique Unique en andere geschikte speellocaties, ook buiten Alkmaar.

Hollandse Luchten verbindt

Wij organiseren ontmoeting en uitwisseling tussen makers, met divers publiek en met professionele partners zoals theaters en festivals. Hollandse Luchten opereert altijd vanuit de maker en focust zich op drie doelgroepen: makers, professionals & publiek. Daarnaast heeft Hollandse Luchten drie hoofdactiviteiten: produceren, presenteren & verbinden. Ook in de communicatie zetten we de maker centraal en nemen we in acht dat we drie verschillende doelgroepen willen bereiken. Tussen die doelgroepen zit overlap, maar deze doelgroepen dienen allemaal op een andere manier aangesproken te worden. Tot slot is het belangrijk om de kernactiviteiten van Hollandse Luchten duidelijk naar voren te laten komen. Dit om Hollandse Luchten te onderscheiden, maar ook om de juiste samenwerkingen aan te gaan en aan te trekken. Hollandse Luchten is uniek in haar manier van werken door de focus op de maker.

Wie wij zijn

Hollandse Luchten werkt met een ruime pool van ZZP’ers van diverse startende en gelauwerde makers, technici, coaches, adviseurs, stagiaires en bouwers.. Wij onderschrijven de Fair Practice Code en streven ernaar iedereen een eerlijke vergoeding te geven conform CAO. Hollandse Luchten werkt met een driekoppig bestuur die hun functie onbezoldigd uitvoeren.

Onze gegevens en ANBI info

• Stichting Hollandse Luchten
• Postadres: Museumstraat 1, 1811PB ALKMAAR
• Telefoon: 06 18220391
• RSIN 8583.44.105.
• KvK 70497214
• BTW-nummer: NL858344105B01
• Triodos Bank: NL72 TRIO 0338 8437 01

Tamara Roos
Directie
Ginger, creative producent
Ginger Verhagen
Creatief producent
Veerle van de Laar
PR & Communicatie
Micha Roos
Bestuurder
Lonneke van Heugten
Bestuurder

Ons huis: Fabrique Unique

Pettemerstraat 35
1823 CW Alkmaar

Ons werk wordt ondersteund door: