Als Varkens konden Vliegen

Over Hollandse Luchten

Hollandse Luchten is een productiehuis voor eigenzinnige makers.  Wij bieden ruimte voor experiment en onderzoek. Het idee en de fascinatie van de maker staan bij ons centraal. Samen met de maker bepalen we wat hij nodig heeft om het idee uit te werken tot een vernieuwend artistiek product. Tijd, vertrouwen en een goede plek geven de basis. Uitdaging, expertise, ontmoeting en inspiratie horen daar bij. Culturele broedplaats HAL25 is onze thuisbasis. Hier kunnen wij ruimte bieden voor makers om te werken. Download hier ons jaarverslag 2021:

Hollandse Luchten produceert

We ondersteunen makers op artistiek, zakelijk en organisatorisch vlak. Wij zijn er voor makers die zelfstandig kunnen werken, die pro-actief zijn en ambitie hebben. Je hebt een artistiek plan en een hoop energie. Dat betekent niet dat je het alleen moet doen of alles zelf moet kunnen. Samen bepalen we waar je ondersteuning nodig hebt en wie jou daar het beste bij kan helpen. Dit kan zijn op het gebied van fondsenwerving, maar ook over het uitdenken van een artistiek concept of het vinden van de juiste partners.

Hollandse Luchten presenteert

We bieden je een werkplek en een podium in culturele broedplaats HAL25. Dit kan zijn het ronddraaiende theater de Peeshow, in de Kunstfabriek maar ook in de industriële HAL en op een van onze evenementen.

Hollandse Luchten verbindt

Onze vaste plek is HAL25. Hier ontmoet je veel andere makers en ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden. We organiseren geregeld uitwisselingsmomenten en ontmoetingen met interessante partners.

Denk je dat jij ons iets te bieden hebt? Heb jij een spannend artistiek plan, een brutaal idee, een eigenzinnige aanpak en zin om te maken? Dan bieden we jou graag onze expertise, onze mooie plek en ons netwerk. Neem contact op!

Wie wij zijn

Hollandse Luchten werkt met een ruime pool van ZZP’ers van diverse startende en gelauwerde makers, technici, coaches, adviseurs, stagiaires en bouwers.. Wij onderschrijven de Fair Practice Code en streven ernaar iedereen een eerlijke vergoeding te geven conform CAO. Hollandse Luchten werkt met een driekoppig bestuur die hun functie onbezoldigd uitvoeren.

Onze gegevens en ANBI info

• Stichting Hollandse Luchten
• Postadres: Museumstraat 1, 1811PB ALKMAAR
• Telefoon: 06 18220391
• RSIN 8583.44.105.
• KvK 70497214
• BTW-nummer: NL858344105B01
• Triodos Bank: NL72 TRIO 0338 8437 01

Tamara Roos
Directie
Ginger Verhagen
Creatief producent
Micha Roos
Bestuurder
Gerbrand Dros
Bestuurder
Bart-Jan Oosting
Technicus/Acteur
Woody Kilibarda 
Technicus
Kees Bolten
Adviseur
Ervin Skelic
HAL-chef
Lonneke van Heugten
Bestuurder

Ons huis HAL25

Sponsors & partners