See Your Heart As A Rhythm

Muziektheater

Je hart is een ritme. Een constante groove die veranderlijk is. Hoe ga je om met de tijdelijkheid van de liefde? Dit eigenzinnige duo neemt je mee in een concert als een klank-oorkaan, waarin je de pulse van je eigen hart ontdekt. Een openhartig concert waarin Joske Koning en Jasper Stadhouders zich met free-jazz, improvisatie en fysieke performance zich overgeeft aan de transformaties van het hart. 

 

Joske Koning en Jasper Stadhouders. Energiek en eigenzinnig. Intuïtief en intellectueel. Perfectionistisch en rafelig. Geëmancipeerd en geïmproviseerd. Wie is wat of allebei alles tegelijk. Dit duo kleurt buiten de lijntjes. In het theater en in de muziek. In liefde en in vriendschap. Ze leggen hun hart op tafel en gaan opzoek naar nieuwe vormen voor de relatie tussen man en vrouw. Want als die verandert, verandert de wereld.

Dit concert is grotendeels geïmproviseerd. Met technieken uit de free-jazz en beïnvloed door rock, pop, groove en polyritmiek creëren ze iedere avond een unieke muzikale trip. Geen concert wordt hetzelfde, geen moment zal zich herhalen. Net als de liefde zelf, urgent en kwetsbaar als iedereen die zich aan de liefde waagt.

See your heart as a rhythm is de nieuwe voorstelling van Joske Koning; deze up-and-coming theatermaker, actrice en zangeres maakt urgente, taboedoorbrekende, integere performances. In dit project werkt ze met Jasper Stadhouders, een van de meest uitdagende gitaristen in de hedendaagse jazz -en improvisatiemuziek.

Speeldata:

24 november Try-out / Premiere 26 November De Sloot Amsterdam

8 december HAL 25 x Podium Victorie Alkmaar

20 maart BIMhuis Amsterdam

28 maart Zaal 3 Den Haag 

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland en Dioraphte.