Mensenkinderen

Theater

Als je de wereld weer kan zien door kinderogen, wat verandert er dan? Mensenkinderen is een theatervoorstelling voor volwassenen, mede-gemaakt en gespeeld door kinderen, waarin zij je meenemen naar een plek waarin magie voor altijd kan blijven bestaan.

Theatermaker Doris Vervuurt maakt met een professioneel team van schrijvers, componisten en vormgevers én kinderen van tussen de 8 en de 11 jaar oud een voorstelling gebaseerd op de verhalen die kinderen met haar delen over de wereld zoals zij die zien. Wat zullen zij haar vertellen? En wat hebben ze ons te vertellen?

Doris is gefascineerd door hoe kinderen de wereld zien en ervaren en de magische blik die zij nog hebben, maar die volwassenen vaak verliezen. Voor Mensenkinderen interviewt ze zoveel mogelijk kinderen uit de regio en nodigt ze uit ongeremd te filosoferen over de wereld om hen heen. Hoe zien zij die wereld? En zien zij dingen die wij volwassenen misschien wel uit het oog verloren zijn? En zien zij de wereld mooier dan ‘ie is? Of is onze blik misschien wel te zwart wit geworden? Wanneer moet je stoppen met fantaseren en wie bepaalt dat eigenlijk?  In Mensenkinderen gaat het niet om wat waar is en wat niet, wat echt is en wat fantasie. Je hoeft je alleen mee te laten nemen naar een wereld waarin alles kan zijn.

Mensenkinderen is de eerste voorstelling van Doris Vervuurt binnen haar 2 jarige ontwikkeltraject bij Hollandse Luchten. Zij wordt hierbij gecoacht door Lotte Van de Bergh (artistiek), Dagmar Bokma (communicatie) en Tamara Roos (procesbegeleiding & zakelijk). 

De muzikale sounds worden gecreëerd door componist Mees Vervuurt en beelden en scenografie door Sacha Zwiers. Ook schrijfster/theatermaker Luna Joosten werkt mee aan de productie. Lara van Lookeren doet de dramaturgie. Ginger Verhagen en Zita Vos ondersteunen op productioneel niveau. 

De voorstellingen staan gepland in december 2022.

 

In de aanloop naar de voorstelling organiseert Doris Vervuurt een THEATERWEEKEND op 17 en 18 september.

Theatermaker en Artiance-docent Doris Vervuurt nodigt iedereen van 8 tot 11 jaar uit de regio Alkmaar uit om deel te nemen aan een theaterworkshop waarin kinderen aan de slag gaan met de vraag: “Wat is fantasie en wat is echt en wie bepaalt dat eigenlijk?”. In het weekend van 17 en 18 september kunnen de kinderen terecht in De Kunstfabriek op het terrein van HAL 25 voor twee middagen vol theater-oefeningen, improvisaties, filosoferen en knutselen. Het workshopweekend staat onder leiding van professionele theatermakers en -docenten en is een opmaat naar de theatervoorstelling Mensenkinderen. 

 

Praktisch:

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 september van 13:00u tot 17:00u

Presentatie voor ouders / verzorgers: zondag 18 september van 16:00u tot 17:00u

Waar: De Kunstfabriek (op het terrein van HAL 25 aan de Pettemerstraat)    

Kosten: €25,- per kind (gratis voor AlkmaarPas-houders)

Max. aantal deelnemers: 30 

Meer informatie en aanmelden: mensenkinderenvoorstelling@gmail.com