Parts in Motion

Cross-over voorstelling

Wat gebeurt er als dans en beeldende kunst elkaar ontmoeten op een podium? Op welke thema’s kunnen zij elkaar versterken? En hoe kunnen zij samen toeschouwers meenemen in een verhaal? Het project ‘Parts in Motion’ nam deze vragen als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een cross-over-voorstelling tussen creatieve disciplines. Het reeds bestaande beeldconcept Parts van kunstenaar Talitha Schiffer speelde hierbij een centrale rol.

Parts in Motion was een vooronderzoek en kwam tot stand met een ontwikkelbijdrage van Gemeente Alkmaar.

 

Het onderzoek

Parts, een ruimtelijk object op groot formaat (1,2  x 1,2 x 2,4 meter) bestaat uit vijf verschillende delen die precies in elkaar passen. Talitha Shiffer wilde een voorstelling maken waarbij de constructie gemanipuleerd wordt door dansers, m.a.w.: waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met dans. Deze voorstelling moet het publiek meenemen in een creatieve flow rondom thema’s als samenwerken, ontmoeten, contrasten, kracht en zwakte.  Ook wilde Talitha mogelijkheden onderzoeken om de constructie in te zetten voor een interactief element met toeschouwers. Samen met o.a. choreografe Sanne Clifford werd er 2 dagen gewerkt. De werkperiode, inclusief try-outs en digitale footage, leverde materiaal en inspiratie op voor de door-ontwikkelling van het project.  In 2022 wordt ‘Parts in Motion’ op grote festivals en events geprogrammeerd.

Artistiek team

Beeldend kunstenaar, initiatiefnemer en ontwerper het Parts concept: Talitha Schiffer, Choreograaf/regisseur en danser: Sanne Clifford, Dansers: Sandra Kramerova en anderen via Choreolab Europe, DJ/Muzikant: Wendy Boots, Filmmaker/fotograaf: Rashel van der Schaaf

 

https://www.youtube.com/watch?v=5aw0AEuhhec&t=5s