Geboortegrond

Muziektheater

Een muzikale trip terug naar waar het allemaal begon

Wat is er in je eigen leven nog over van de cultuur van je grootouders? En kunnen familietrauma’s in je DNA terecht komen? Maya Link duikt in het vluchtverhaal van haar Joods-Irakese voorouders. In 1954 verlieten zij met 1 koffer hun geboortegrond om een onbekend nieuw leven te beginnen. Maya ontdekt hoe hun verhalen doorspelen in haar eigen leven. De voorstelling Geboortegrond brengt vragen omhoog over het vluchtelingenvraagstuk die ons allemaal aan het denken zetten.

Geboortegrond is een trip voor de zintuigen. Aan de lange tafel wordt je onderdeel van de familie en gefêteerd met verhalen in verschillende talen, Arabische en westerse muziek, geuren en smaken. LINK&KO neemt je mee in een zoektocht naar je eigen identiteit. Waar begint wie jij bent?

De voorstelling speelde op 15 en 16 september in Theater de Vest in Alkmaar, https://theaterdevest.nl

Crew

Eindregie: Enkidu Khaled , spel: Yazan Al Hakim en Maya Link,  muziek: Nawras AlTaky en Mozes Meijer, tekst: Jasmin Wijker, dramaturgie: Eefje van den Broek, artistieke coaching:Marianne Seine, chefkok: T’ai Anna Mayo, concept, tekst: Maya Link, zakelijk leiding en productie Hollandse Luchten