Oona Minoo

Componist en performer, 2024
Oona Minoo is een multi- en interdisciplinaire maker en performer afkomstig uit Wenen.

In 2022 studeerde ze in MA Rhythmik af, aan de Universiteit voor Muziek en uitvoerende Kunsten in Wenen (een transdisciplinaire studierichting op het gebied van muziek en beweging/dans. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als muzikante, danseres en performer bij verschillende choreografen en theater/performance gezelschappen in Oostenrijk, is Oona Minoo zich gaan richten op haar eigen werk als interdisciplinair performance maker in Nederland.

In een ontspannen atmosfeer creëert ze subtiele voorstellingen  over actuele en tijdloze menselijke thema’s  die zich niet zomaar in een hokje laten plaatsen. Oona combineert (klassieke) muziek, hedendaagse dans en (theater)performance. In haar werk daagt ze haar publiek uit eigen gedachten en associaties te vormen. Tegelijkertijd is haar sterkte en ambitie het toegankelijk maken van kunst, voor iedereen.

Haar solodebut Vrouw met Vleugel en haar dansperfomance Being & Becoming zijn succesvol opgevoerd in Oostenrijk en Nederland. Op dit moment werkt ze bij ons aan haar eerste performance voor kinderen vanaf 3 jaar; Een plekje heel geheim.