Chloé Harris

Regisseur, 2024 - heden

Chloé Harris (1998), oorspronkelijk uit Londen, studeerde in 2023 af aan de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in het maken van een interdisciplinaire absurde voorstellingen. In 2023 regisseerde ze ‘X’ van Alistiar Mcdowall en ‘Thinking, giving, birthing and stealing’ gemaakt door het ensemble.

Chloé ensceneert stukken die de grens doen vervagen tussen wat echt is en wat niet, tussen fictie en non-fictie. Het overschrijden van deze grenzen facineert haar omdat we niet in een wereld leven waar alleen het ‘echte’ impact heeft, onze interne realiteit, d.w.z. dromen en het onderbewuste, hebben net zoveel kracht. Deze cross-over is ook de ruimte waarin kunst bestaat, en is daarmee de perfecte voedingsbodem voor haar op tekst gebaseerde, visuele werk.

Tijdens haar opleiding liep Chloé stage als assistent-regisseur bij ‘De Dokter’ geregisseerd door Robert Icke bij ITA en ‘Witch Hunt’ geregisseerd door Eline Arbo bij NITE. Momenteel werkt ze ook voor NITE als vertaler en ondertitelaar en bij Cinedans voor hun festival Cinefest.

Bij Hollandse Luchten werkt Chloé op dit moment i.s.m. Arno Goossens aan een Luchtlab-editie!