18

februari, 2024 15:00

Een plekje heel geheim door Oona Minoo

Muziektheater

Een plekje heel geheim

Kussenkastelen, tafelgrotten en boomhutten, net groot genoeg voor ons. Vaak kunnen we er de hele dag spelen en soms zijn we er om uit te rusten en te dromen. Dan groeien er ineens bomen, horen we het geluid van de zee en vinden we wonderlijke dingen. Samen bouwen we een tent, een huis, een planeet.

Een plekje heel geheim. Hoe ziet dat er eigenlijk uit? Is het groot of klein? Passen we er allebei wel in? Is het mogelijk om daar te vliegen? Gek te dansen? Op het plafond te lopen? Of de sterren te zien?

In een intieme sfeer vormen beweging, spel en muziek een subtiele beleving voor de allerjongsten. Op speelse wijze wordt hun verbeelding gestimuleerd.

Datum: zondag 18 februari

Aanvang: 15:00

Koop hier je tickets: €10,-, kinderen €5,-

 

 

Over het maakproces

Oona zal in het najaar 2024 een voorstelling maken voor kinderen vanaf 3 jaar. Een plekje heel geheim gaat over het creeren van een veilige plek en het gevoel van geborgenheid. 

Om het thema te onderzoeken werkt Oona een week lang met een andere performer bij ons. Oona werkt vanuit muziek, beweging en spel. De combinatie van bewegingstheater, partnering, objecten en (live) muziek stimuleert op speelse wijze de verbeelding van de kinderen en moedigt hun nieuwsgierigheid naar artistieke ontdekking aan.

Tijdens deze Luchtlab-editie presenteert ze de eerste uitkomsten van dit onderzoek. Volwassen en kinderpubliek wordt na afloop gevraagd naar hun ervaring; Met dit materiaal zal Oona haar voorstelling verder ontwikkelen.

Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond/dag van makers van Hollandse Luchten in Fabrique Unique. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. Een verrassende avond waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

Luchtlab wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar en HAL25!