6

april, 2024 20:00

Luchtlab met Chloe Harris en Aron Goossens

Experimenteren

Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van makers van Hollandse Luchten in Fabrique Unique. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. Een verrassende avond waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

Luchtlab wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar en HAL25!

 

LUCHTLAB ZEVEN MET CHLOE HARRIS EN ARON GOOSSENS

Chloé Harris  studeerde in 2023 af aan de Regieopleiding (Theatre Directing) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Chloé regisseert voornamelijk teksttheater van hedendaagse schrijvers. Ze houdt van personages in een absurde en vervreemdende wereld, die balanceren tussen feit en fictie.

Aron Goossens studeerde in 2021 af aan Writing for Performance van de HKU. Hij schrijft vaak tragikomische stukken. Zo probeert hij zware thematiek met humor toegankelijk te maken.

Aron Goossens en Chloé Harris leerden elkaar kennen als student. Ze ontwikkelden tijdens een samenwerkingsproject de voorstelling Zou het Uitmaken?, waarvoor Aron de toneeltekst schreef en Chloé regisseerde. In die samenwerking vonden ze een gedeelde interesse voor het creëren van filmisch theater en een fascinatie voor de duistere kant van menselijk gedrag. Ze bespraken thema’s als depressie, moord en mislukking. Vanuit deze succesvolle samenwerking besloten ze het collectief Vespertilio op te richten.

Voor Luchtlab presenteren Aron Goossens en Chloé Harris zich voor het eerst sinds hun afstuderen als het duo Vespertilio. Ze zullen experimenteren met het eerste materiaal van hun nieuwe voorstelling Niemandsland. 


Niemandsland gaat over drie vrienden die een stuk onontgonnen land vinden dat ze zien als een kans om een nieuwe samenleving te creëren. Ze stichten een micronation waar ze hun ideale samenleving kunnen inrichten. Het stuk onderzoekt de balans tussen het construeren van persoonlijke werkelijkheden en de confrontatie met kwetsbaarheid. Het daagt uit of onze idealen standhouden tegen overweldigende krachten en het bevraagt universeel menselijk gedrag en de gevolgen van machtsdynamiek.

 

Zaterdag 6 april

Deur open 19:30 , Aanvang 20:00

Fabrique Unique, pettemerstraat 35, Alkmaar

KOOP HIER JE TICKETS!