6

juli, 2024 20:00

Luchtlab met Charlotte Gillain

Experimenteren

Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van makers van Hollandse Luchten in Fabrique Unique. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. Een verrassende avond waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

Luchtlab wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar en HAL25!

 

LUCHTLAB ACHT MET CHARLOTTE GILLAIN

Charlotte Gillain studeerde af aan de Mime opleiding in Amsterdam. Daar kon ze niet alleen haar bewegingskwaliteit en haar spelvaardigheid ontwikkelen, maar werd ze ook een gepassioneerd maker. Hier combineerde ze haar fascinatie voor spelen, bewegen én maken. Als maker is ze geïntrigeerd door transformatie en kenmerkt haar werk zich vaak als atmosferisch, ambigue en onderhuids. Met oog op experiment, heeft ze als maker een voorliefde voor technologie (deepfake, motion-capture,..etc) en film, telkens met een focus op de fysieke ervaring van de performers en het publiek.

Charlotte komt oorspronkelijk uit Kalmthout (een klein dorpje naast Antwerpen), maar woont al een aantal jaren in Amsterdam. De afgelopen jaren werkte ze samen met makers als: Het Houten Huis, Gerben Vaillant, Davy Pieters, Francesca Lazzeri, Schippers&VanGucht, Fabian Santarciel de la Quintana en Boogaerdt/Vanderschoot.


Bij Luchtlab maakt Charlotte een eerste proeve van A Portrait of You. Het centrale thema is herinneringen en hoe weinig controle we hebben over ons geheugen. Je zult haar samen met een andere performer op de vloer zien. 

 

Zaterdag 6 juli

Deur open 19:30 , Aanvang 20:00

Fabrique Unique, pettemerstraat 35, Alkmaar

KOOP HIER JE TICKETS!