8

juli, 2023 19:30

Luchtlab DRIE met Doris Vervuurt

Performance

Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van makers van Hollandse Luchten in Fabrique Unique. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. Een verrassende avond waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

 

Luchtlab DRIE met Doris Vervuurt en Roel Meijvis

Theatermaker Doris Vervuurt en dramaturg/filosoof Roel Meijvis doen onderzoek naar een mogelijk Hiernamaals. Wat gebeurt er als je doodgaat? Hoe ziet dit Hiernamaals eruit? Op welke manier is dit beeld gevormd door de verschillende verhalen waarmee je bent opgegroeid? En kan jouw utopische hiernamaals je in het hier en nu een geluksgevoel geven?

Vanuit deze vragen gaan Doris Vervuurt en Roel Meijvis, in bijzijn van publiek, in gesprek met twee gasten. Op deze manier trappen ze met Luchtlab DRIE ook hun verdere onderzoek naar ‘het gesprek’ als theatervorm af. 

Theater is naar mijn idee de uitgelezen plek om het gesprek over de dood en onze verbeelding over een mogelijk hiernamaals ruimte te geven. Het is een plek voor nieuwe en oude verhalen, waar uitwisseling plaatsvindt.”-Doris Vervuurt

 

Over de makers

Regisseur en theatermaker Doris Vervuurt (24) studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze heeft een fascinatie voor het spanningsveld tussen grote filosofische vragen en kleinmenselijke verhalen, het magisch onbekende en het absurde besef dat we als mensen op deze aardbol rondlopen zonder duidelijke reden.

 

In 2022 ontving ze de Henriëtte Hustinxprijs. Momenteel ontwikkelt ze zich als maker bij Hollandse Luchten, ondersteund door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. Hier werkt ze aan voorstellingen, podcasts en installaties, in samenwerking o.a. kinderen en senioren uit de regio Alkmaar en Amsterdam. 

 

Schrijver en dramaturg Roel Meijvis (28) studeerde filosofie in Tilburg en Amsterdam. Hij is werkzaam als schrijver van essaysartikelen en toneelteksten, als theatermaker en dramaturg, houdt hij lezingen en is hij rubrieksredacteur Filosofie van Politiek & Cultuur bij Filosofie-Tijdschrift. Momenteel werkt hij aan een boek over de filosofie van Albert Camus, dat later dit jaar zal verschijnen. 

Wanneer: 8 juli 2023
Tijd: 19:30 deuren open, 20:00 aanvang

Tickets kosten €10,- en koop je HIER!