15

april, 2023 20:00

Luchtlab EEN met Maya Link & Herr-Alt

Muziektheater

Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van makers van Hollandse Luchten in de theaterzaal bij Fabrique Unique. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. Kom voor vermaak, verrassing, improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

Luchtlab EEN 

Theatermaker en performer Maya Link brengt samen met muzikant en producer Herr-Alt een eerste test van een nieuw muzikaal project; Stilte voor de Storm. Een muzikale performance met liedjes, poëtische momenten en beeldende intermezzo’s. Maya zoekt haar innerlijk conflict en symbiose op tussen het Noord Hollandse meisje uit de polder en Irakese woestijnbloem die beide in haar schuilen. Wat mogen we allemaal voelen en zijn van de culturen die we bij ons dragen? Versterkt door performer en theatermaker Nina van Koppen zoekt zij antwoorden in haar lichaamstaal. Ze bezingt teksten over liefde, strijd, onzekerheid, kracht en vrouwelijkheid. Nederlandstalig teksten op electronische popmuziek in ontmoeting met invloeden uit het midden-oosten.

 Koop je een double bill ticket? Dan gaan we samen rond 22;30 een paar deurtjes verder naar de Afterparty bij HAL 25 waar Herr-Alt een DJ set zal draaien.

Wanneer: zaterdag 15 april om 20:00

Waar: Theaterzaal van Fabrique Unique, Pettemerstraat 35-37 in Alkmaar.

Entree: €10,- , inclusief Afterparty HAL25 €15,-! Haal hier je ticket!

Over de makers:

De Nederlands-Irakese Maya Link werd geboren in de Amsterdamse Pijp in een kunstenaarsnest. Als zangeres en actrice wordt Maya omschreven als rücksichtslos energiek en oprecht, ze komt bij je binnen als een echte publieksmenner. In haar stem hoor je warme jazz en woestijnblues. Als theatermaker heeft ze de eigenschap autobiografische verhalen te mengen met surrealisme. Met haar gezelschap LINK & KO maakte zij de voorstelling Als Varkens Konden Vliegen en Geboortegrond in samenwerking met productiehuis Hollandse Luchten.

Muzikant en producer Herr-Alt mixt gitaarklanken met modulaire sounds. Vindt zijn groove door gitaarlicks te koppelen aan EMF manipulatie, en baslijntjes aan Octatrack sequenties. Het resultaat? Singer-songwriter muziek, maar dan als fusie van modulaire synthklanken en organisch spel. Noem het alt-indie. Of noem het uniek. Noem het: HERR ALT.

Nina van Koppen is actrice, theatermaker, cacaoïsta en docent. Ze studeerde aan de Acteursopleiding op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en vervolgens Method Acting aan The Lee Strasberg Institute in New York. Sinds 2016 speelt ze bij Het Kleine Theater. Daarnaast maakt ze intiem ervaringstheater voor festivals en ceremoniële performances met haar eigen collectief Kakao Express en danst als performer op verschillende clubnachten en belevingen in Ruigoord.