11

juli, 2024 16:00

Elbow Room op Over Het IJ

Festival

Een manier om eindelijk te sterven, verdwijnen of baren.

In Elbow Room word je meegenomen naar een eenzame wereld waar de grenzen tussen leven en dood vervagen. Tijdens deze spannende reis vol geluiden krijg je een nieuwe blik op de wereld.

Chloé Harris en haar team vertellen het verhaal van een man die op het punt staat te sterven en onderzoeken de diepgaande parallellen tussen een einde en een nieuw begin. Geïnspireerd op de teksten van Samuel Beckett en Harold Pinter onderzoekt Chloé hoe een einde soms ook een nieuw begin kan zijn.

Elbow Room is niet zomaar een verhaal. Het is een auditieve theatrale ervaring die tegen de grenzen van het vertellen aanschuurt. Je zinguiten worden geprikkeld en je wordt uitgedaagd om na te denken over de overgang van leven naar dood. En andersom.
Deze voorstelling is in het Engels.

De voorstelling speelt op Over Het IJ Festival in Amsterdam in een UNBOXED-tour.  

Een UNBOXED-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Tijdens de UNBOXED-tours is er een gids die je meeneemt naar verschillende locaties en je tegelijkertijd meer informatie kan geven over de voorstellingen die je gaat zien.

Check hier voor meer info en tickets!

 

Director: Chloé Harris | Lighting designer: Sander Schaart | Sound designer: Berend van Leer | Performer: Titus Muizelaar | Mentoring: Tamara Roos (Hollandse Luchten) | Producent: Over het IJ
Credits to: Gemeente Alkmaar