28

november, 2023 20:00

A Wanderer’s Tale In Utrecht

Muziektheater

Tijdens muzikale performance A Wanderer’s Tale neemt zangeres Milou Mignon je mee op een pelgrimstocht door Amsterdam. In een weefwerk van geïmproviseerde muziek, verhalen en liedjes ontvouwt zich een wereld van magische ontmoetingen en onverwachte momenten van verbinding. Deze avond is tevens de release viering van het muzikale luisterverhaal A Wanderer’s Tale. Met: gitarist Kike Zwagerman en cellist Pau Sola Masafrets..

Het idee voor de performance ontstond nadat Milou besloot om drie maanden lang alleen nog maar te wandelen door de stad. Geen fiets, geen auto, geen openbaar vervoer. Die radicale vertraging bracht mensen op haar pad en hun manier van kijken, die ze anders straal voorbij was gelopen. Geïnspireerd op de ontmoetingen schreef Milou teksten en muziek die ze opnam met een groep muzikanten uit de pop-, klassieke en jazz impro scene uit Nederland, België en Spanje. Het project is een pleidooi om juist nu en juist hier, waar mensen uit alle windstreken dicht op elkaar leven en toch volslagen vreemden blijven, te vertragen en te luisteren.

De performance en het muzikale luisterverhaal ging in première tijdens de Nationale Week tegen Eenzaamheid op 30 september in de Roode Bioscoop en is nu ook te zien op 28 november in de Nijverheid in Utrecht.

Milou: “Men zegt dat kinderen ons laten zien hoe magisch de wereld eigenlijk is. Sinds ik wandel, geloof ik dat volwassenen er ook heel wat van kunnen”. 

 

De voorstelling start op een speciale locatie in Utrecht. Enkele dagen van te voren ontvang je jouw locatie.

Aanvang: 20:00

Koop hier je tickets voor de A Wanderer’s Tale in de Nijverheid

Bezoeker over A Wanderer’s Tale:
‘Dus staan we daar in m’n stadje te luisteren naar een cellist op een brug. Daarna komt ze aanwandelen, zij die dit bedacht heeft. Dat doet ze graag: wandelen. Ze wandelde 90 dagen door Amsterdam. Dan rem je af. Ga je anders kijken, voelen, ruiken, luisteren. Je wordt een stadspelgrim. Wij worden ook de stad in gestuurd. Met een rugzak vol opdrachten geschreven in het kleinste lettertype dat bestaat. Onthaasten is het devies. Haha maar hè, Siem doet vrolijk mee. Iedereen waaiert uit en moet om een bepaalde tijd op een bepaald adres zijn. Enfin, de opdrachten. Leuk! We volgen 10 minuten een oude man en bedenken een verhaal voor hem. We zaaien bloemzaadjes tussen de tegels. We staan met ogen dicht te luisteren naar stadsgeluiden. Leiden elkaar met gesloten ogen door de smalle straten. Wat is de stad mooi bij volle maan! Ondertussen lachen we veel en legt Simone geduldig uit aan een ieder die het weten wil dat we ook niet helemaal weten wat we doen.Daarna moeten we naar dat adres. Uiteraard zijn we te laat. De stad bleef aan ons trekken. Het is een soort theater. Je kunt er zitten/liggen op mooie tapijten en kussens. Zij is daar en ze kan prachtig verhalen. Ze vertelt zoals je moeder dat deed, op de rand van je bed. Avonturen uit de stad. Sprookjes. Heb je wel eens tussen onbekenden liggend met je ogen dicht naar muziek geluisterd? Kan hier gewoon. Doen er meer. Tussen de verhaaltjes door zingt ze. Omlijst door cello en bas. Man wat een stem. Breekbaar mooi. Als glas. Terwijl ik daar lig bedenk ik me: “Wat is dit nu eigenlijk? Hoe omschrijf ik dit? Ik kan alleen maar vertellen hoe het me doet voelen…” Weet je nog als kind, dat je je zo lekker kon verwonderen om dingen? (Hé een cellist op een brug!) Dat je lekker kon fantaseren en spelen? (Doe jij je ogen dicht? Ik leid je door de stad) Dat je te laat thuis kwam voor het eten? (Op onze tenen te laat de voorstelling binnen, maar geen straf) Dat je wat rozig in bed lag en er verhaaltjes en liedjes waren? Dát voelde ik.’

 

Geproduceerd door Productiehuis Hollandse luchten.
Tekst, concept, zang: Milou Mignon
Zakelijk leiding: Productiehuis Hollandse Luchten, Tamara Roos
Productie: Leen Koole
Gitaar: Kike Zwagerman
Cello: Pau Sola Masafrets
Mix: Thomas Jillings
Mix & Master: Bart Jilesen & Rebecca Baatjes
Fotografie: Arber Sefa

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Alkmaar, KB Cultuurfonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SENA Muziekproductiefonds